Biografie

Hoi, leuk dat je een kijkje neemt op mijn website! Ik neem jullie graag mee door de rode draad van mijn leven, Op 2 december 1997 werd ik geboren in Leiden. Ik werd haast zingend opgevoed, omdat mijn vader op dat moment een druk artiest was heb ik het letterlijk met de paplepel ingegoten gekregen. Toen ik 4 jaar was heb ik zelfs een liedje met mijn vader opgenomen in de Westcourt studio van mijn grote voorbeeld Mike Peterson. In 2008 opende de deuren van Cafe M'n Schoonmoeder in Leiden. Dit was het cafe van mijn vader met ieder weekend live artiesten. Hoewel ik toen pas 11 jaar oud was, was ik regelmatig achter de bar te vinden met een microfoon in mijn handen en zong ik vaak liedjes met de artiesten die bij ons kwamen zoals Willem Barth, Bouke, Django Wagner en natuurlijk met m`n vader. Ik vond het steeds leuker om te zingen en het vermaken van het publiek en dit deed ik dan ook met veel plezier.

Ik deed mee aan diverse talentenjachten en werd steeds enthousiaster. Tegen mijn verlies kan ik niet zo goed dus haalde ik iedere keer het beste uit mezelf wat resulteerde dat ik van de 8 talentenjachten waar ik aan meedeed 6x met de eerste prijs naar huis ging waaronder de gewaardeerde talentenjachten “de stem van het Rembrandtplein” en "de Koperen vis Live"

Op mijn 13de was mijn vader geboekt voor een optreden in Cafe de Volendammer in Hoorn, zoals altijd haalde hij mij bij het laatste liedje op het podium om samen een liedje te zingen, Frank van Etten die ook aanwezig was hoorde mij daar voor de eerste keer zingen. Hij was zo enthousiast en vroeg aan m`n vader om eens samen naar zijn studio in Apeldoorn te komen om het èèn en ander te bespreken, na dit gesprek bood Frank ons een contract aan en schreef en produceerde voor mij “Kus kus en streel me”. Mijn eerste single was geboren.

Na het succes van alle talentenjachten en mijn eerste single, was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Mijn vader had me zonder dat ik het wist opgegeven voor de auditie`s van het SBS6 programma “Bloed zweet en tranen” en schopte ik het tot de televisie opnames. Als zevende (van de vijftien kandidaten) moest ik het podium op. De jury was laaiend enthousiast en ik kreeg van Xander de Buisonje, Roxanne, Andre Hazes jr en Lange Frans een staande ovatie en zo geschiedde het dat ik tot het einde van de show in de hotseat mocht blijven zitten en doorging naar de kwartfinale. Helaas eindigde het avontuur voor mij in de kwartfinale na een battle tegen Mike Peterson. Maar het was zeker het begin van iets moois want ik kreeg door mijn optreden in dit programma een platencontract aangeboden bij het gerenomeerde NRGY Music en mocht ik optreden in een uitverkocht AHOY, de afterparty van de toppers en het Jordaanfestival.

Een aantal maanden na “Bloed zweet en tranen” bracht ik mijn tweede single uit; “Ik wil graag van je houden” geschreven en geproduceerd door Tom Peters en Hans Aalbers.

Toen bleef het een jaartje stil. Ik trad veel op maar wist niet goed welke kant ik op wilde qua muziekstijl

Na een gesprek met mijn maatje Wesley klein kwam het idee voor de single Älleen jij". Linda Baarbe heeft de tekst geschreven en het nummer is geproduceerd door Manfred Jongenelis. Karl Kaspers van Kaska is verantwoordelijk voor de geweldige clip, net zoals de eerste 2 singles. Arno Fielemon van FM Events was de man die mij hierin enorm heeft gesteund waardoor “Alleen jij” een feit was,

Op dit moment zijn we weer terug op het "oude nest' en zijn we opnieuw de studio ingedoken bij Hans Aalbers en hebben we in samenwerking met Tom Peters en tekstschrijver Hans Louws "Viva La Vida" opgenomen, een liedje met Zuid Amerikaanse invloeden en word gezien als een kanshebber door de kenners. deze single komt 13 September in de landelijke release, Op dezelfde dag zal ook de Remixversie van "Alleen jij" verschijnen die gemaakt is door Dj Rob van Dijck

Naast de vele optredens door het hele land zijn we alweer druk bezig met de opvolger hiervan die in januari 2018 uit zal komen, Via deze website zal ik jullie precies op de hoogte houden hoever we zijn maar ook de agenda en foto`s kan je hier bekijken, heb je leuke foto`s van optredens of van ons samen mail deze dan naar mij en ik zet ze op de site! ook ben ik natuurlijk op facebook en twitter actief! Volg je me daar al?

Ik hoop je een keer te zien bij een van mijn optredens in het land.

Laat je een berichtje achter in mijn gastenboek? Veel kijk en luisterplezier!

Ray Benjamin…